Przygotowujemy potrawy oparte na tradycyjnych regionalnych recepturach. Naszą specjalnośćią są: potrawy z Grilla np. pstrąg, karkówka w piwie i przyprawach. Miękka i soczysta karkówka a' la Iwona, żeberka w sosie własnym, gulasz, wędzonki z własnej wędzarni - szynka, polędwica, boczek, kiełbasa.
Wędzone ryby - pstrąg, sum, sielawa, leszcz, ryby smażone, pstrąg w warzywach, domowe zupy np. rybna, flaki, pomidorowa, jarzynowa, zagraj, czernina, gulaszowa. Własnego wyrobu pierogi - z mięsem, truskawkami, jagodami, ruskie, z serem, z kapustą i grzybami. Nie sprzedajemy alkoholu,ani naszych wyrobów.
Ciasta, np. drożdzak, jabłecznik, dziad, makowiec, ciasta kruche z owocami, jagodowe, desery. Prosimy o zapoznanie się z opiniami Gości.
Gospodarze umożliwiają samodzielne przygotowanie posiłków w pokojach apartament i studio oraz umożliwiają dostęp do kuchni "letniej w wędzarni".
Opinie naszych Gości
"To już druga rodzinna impreza, jaką u Was organizujemy. Obiecujemy, że nie ostania. To świetne miejsce na biesiadę i relaks w rodzinnym gronie. Bardzo dziękujemy za pyszne rybki. Czujemy się tutaj jak w domu. Proszę uważać , bo nie wyjedziemy."
Marianna Lech z Ostródy
Z rodzinami z Gdyni,Ciechanowa, Miłomłyna i Brodnicy
Biesiada na medal!
Przepis na udaną imprezę rodzinną:
Skład - rodzina w komplecie.
Wykonanie – Przyjechać do Państwa Dziedzickich
- zabrac ze sobą dobrą pogodę.
- pospacerować po pięknej okolicy.
-leniuchować i grillować, spróbować po kawałeczku wszystkich przysmaków.
Za przemiłą obsługę dziekuje rodzina Rycharskich
W dodatku nigdy byśmy nie przypuszczali, że trafi nam się gratka w postaci... nauki robienia wędlin! Gospodarze pokazują, jak się przygotowuje mięso (mielenie pachnących przypraw, czosnku, \"nadziewanie\" tym mięsa - przyjedźcie, sami zobaczycie, o co chodzi). Wędzenie to raptem kilka godzin, a potem wyjmowanie ciepłej jeszcze szynki z pieca... ech... Jak już będąc w domu zapytałam dzieci, jaką wędlinę kupić, to chórem zakrzyknęły \"taką, jaką robiliśmy nad jeziorami\